03-12-2020

Winterplan in de koelkast, daklozen in de kou?

Terug

Nadat Dokters van de Wereld op 24 november 2020 al aan de alarmbel trok aangaande het tekort aan opvangplaatsen voor daklozen deze winter, wil het Brussels Platform Armoede, samen met de andere ondertekenaars, met deze brief nogmaals de nood aankaarten voor een daklozenbeleid dat breder gaat dan het voorzien van een bed.

Het BPA en de medeondertekenaars van deze open brief eisen acute én structurele maatregelen

De huidige pandemie heeft in de verf gezet dat een effectief daklozenbeleid investeringen op korte én lange termijn vereist. Enerzijds bleek de nood aan structurele en duurzame maatregelen scherper dan ooit. Anderzijds is een acute, tijdelijke focus op het voorzien van voldoende opvangplaatsen onontbeerlijk.

Lees hier de open brief van BPA

De Brusselse dak- en thuislozen verwoorden zelf bijkomende, specifieke noden op de bijhorende prentkaartjes die gericht bij beleidsmakers en diensten worden gepost.

De open brief is ondertekend door:
Buurtwinkel Anneessens, Bonnevie, Pigment vzw Brussel, Wijkpartenariaat - De Schakel, @Ara vzw, Chez Nous asbl - vzw Bij Ons, Netwerk tegen Armoede, DoucheFLUX, Hobo, Dokters Van de Wereld, RBDH - BBRoW / Rassemblement Bruxellois pour le Droit à l'Habitat, Toestand, Platform Kinderen op de vlucht / Plate-forme Mineurs en exil, Inter-Environnement Bruxelles (IEB), ATD Vierde Wereld Vlaanderen, FéBUL - BFUH / Fédération Bruxelloise Unie pour le Logement, @le codes asbl, Beweging.net Vlaams-Brabant & Brussel, Une Maison en Plus et JRS Belgium

Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van het Vlaamse Netwerk tegen Armoede


Volg ons

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons nu
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.