In de 8 verenigingen van het Brussels Platform Armoede staan mensen die in armoede leven centraal. Zij nemen er op alle niveaus het woord. Hun meningen en ervaringen vormen de basis voor onze dossiers waarmee we naar de overheid, het brede middenveld, het bedrijfsleven en de publieke opinie trekken.

Recent nieuws

De verklaring van Terhulpen door de ogen van mensen in armoede

Lees meer

Bruss'Help stelt masterplan voor om Brussel tegen 2029 'daklozenvrije regio' te maken

Lees meer

Dossier digitale uitsluiting: "Welkom in Digitopia?"

Lees meer

Lees alleWe luisteren ook naar jouw verhaal

GEZOCHT HUURWONING - Een Stripverhaal van Buurthuis Bonnevie

Tijdens hun maandenlange zoektocht naar fatsoenlijke en betaalbare huisvesting namen zes inwoners van Molenbeek (mevrouw Khelifi, mevrouw Nadia en mevrouw Simona; de heer Jean-Claude, de heer Diallo en de heer Ghrimani) regelmatig en actief deel aan een Atelier de Recherche LO gement (ARLO). Ze werden individueel en collectief begeleid door maatschappelijk werker Joaquim Da Fonseca van Buurthuis Bonnevie.
Geschreven en geïllustreerd door Manu Scordia, is dit stripverhaal de vrucht van de getuigenissen die tijdens deze workshop in 2021 en 2022 werden verzameld. Door middel van deze individuele ervaringen wil dit stripboek niet alleen de moeilijkheden bekendmaken die deze mensen ondervinden bij het zoeken naar huisvesting en hun noden doorseinen, maar ook en vooral hulde brengen aan hun moed. Deze strip is ook beschikbaar in digitale vorm en geniet de steun van de Vlaams Gemeenschapscommissie, de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie en de Koning Boudewijnstichting.

U vindt de link om deze strip in digitale vorm te bekijken hier!
STRIPVERHAAL Gezocht Huurwoning (nl)
Wie de strip op papier wil hebben, kan hem (gratis) ophalen bij de receptie van het buurthuis, Bonneviestraat 40 in Molenbeek.

Deel jouw verhaal met ons

Contacteer ons

Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van het Vlaamse Netwerk tegen Armoede


Volg ons

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons nu
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.