Terug

Wijkwandelingen

Wijkwandeling Sint Katelijne - hoe een dakloze zijn weg terugvond

Freddy leefde gedurende 8 jaar op straat. Hij overleefde het amper. Nu is hij een begenadigd verteller die, met veel inzicht in zijn eigen ontwikkeling en in sappig en doorleefd Brussels, zijn verhaal doet. Met veel toewijding beantwoordt hij ook delicate vragen over zijn traject. De wandeling wordt afgerond met een koffietje in de dienst voor woonbegeleiding, PUERTO, die deel uitmaakt van het CAW, en waar Freddy zijn begeleiding en een nieuwe thuis vond.

We belichten tijdens deze tocht niet alleen de lange en hobbelige weg uit de dakloosheid, we gaan ook in op de vraag in hoeverre de huidige Brusselse (huisvestings) politiek een antwoord biedt of kan bieden aan de noden van daklozen, en mensen in een precaire woonsituatie.

ARA vzw
Kogelstraat 24
1000 Brussels
0489 07 37 46
contact@ara.brussels

Sociale wijkwandeling in de Brabantwijk

Tijdens deze wandeling leer je de sociale ontwikkelingen in de Brabantwijk en hun historische context beter kennen. Onze gidsen zijn wijkgebruikers met een doorleefde kennis van de pijnpunten en verborgen parels in de wijk. Anderhalf uur lang word je door hen op sleeptouw genomen en leer je de verhalen achter de gevels en onder de stoeptegels kennen. Wandel mee op een inspirerend traject doorheen de Brabantwijk!

Vzw Wijkpartenariaat-De Schakel
Dupontstraat 58, tweede verdieping
1030 Schaarbeek
T:02 219 00 64
info@schakel.org
schakel.org

Wijkwandeling De Marollen

Rondleiding in de wijk met accent op historiek en sociale problematiek in samenwerking met “Tochten van Hoop”. Rondleidingen in de Marollen worden niet op een vrijdagnamiddag gepland en worden ook bijgewoond door een voor de leerlingen vertrouwde leerkracht, zoals de klastitularis. Voor de wandelingen in de wijk vragen wij gemakkelijk schoeisel en regenbestendige kledij. Duur: 3u - Prijs en praktische afspraken: op aanvraag bij “Tochten van Hoop” - http://www.tochtenvanhoop.eu - info@tochtenvanhoop.eu

Vrienden van het Huizeke
Vossenplein 23
1000 Brussel
T: 02 511 15 77
info@vrienden-huizeke.be
vriendenvanhethuizeke.be/home

Marche Urbaine: Stadswandeling langsheen de wooncrisis

We kennen allemaal de feiten. 43.000 gezinnen op de wachtlijst voor een sociale woning, gestaag stijgende huurprijzen, discriminatie en racisme op de huurmarkt. Achter die feiten zitten ook persoonlijke verhalen. Badhia, Claude, Marc, Mika, Osman, Otman en Victoria hebben aan den lijve ervaren wat het betekent om vandaag op zoek te gaan naar een goede en betaalbare woning in Brussel, als je een laag inkomen hebt. Samen met enkele Brusselse verenigingen werkten ze een stadswandeling door Kuregem uit. Tijdens die wandeling vertellen ze hun persoonlijke verhalen. Door de ogen van ervaringsdeskundigen krijgen we een beter inzicht in de situatie. Hun verhalen leveren stof om samen na te denken over hoe we deze wooncrisis kunnen oplossen.

De Buurtwinkel
Anneessensplein 13 Place Anneessens
1000 Brussel / Bruxelles
T: 02 512 69 85
info@buurtwinkel.brussels
buurtwinkel.brussels

vzw Buurthuis Bonnevie - Maison de Quartier Bonnevie asbl
Bonneviestraat 40 - 1080 Molenbeek
T: 02 410 76 31
info@bonnevie40.be
bonnevie40.be/index.php

Wijkwandeling Anneessenswijk

Een aantal uur op stap gaan in de wijk met leerlingen, een vriendengroep of werknemers van een dienst of bedrijf is voor ons altijd een leuke ervaring. De wijkwandeling behandelt de sociale ontwikkelingen in de wijk vertrekkende vanuit de verre en nabije geschiedenis rond migratie, stedenbouw, tewerkstelling, demografie, armoede, huisvesting en dak- en thuisloosheid, waarbij ook enkele historische gebouwen worden getoond. Bezoekers komen eindelijk te weten wie François Anneessens was.

De Buurtwinkel
Anneessensplein 13 Place Anneessens
1000 Brussel / Bruxelles
T: 02 512 69 85
info@buurtwinkel.brussels
buurtwinkel.brussels

Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van het Vlaamse Netwerk tegen Armoede


Volg ons

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons nu
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.