Terug

Films

Er zijn veel manieren om een boodschap over te brengen. Soms zeggen beelden veel meer dan woorden alleen. Meerdere van de Brusselse verenigingen gingen aan de slag met een camera, met of zonder scenario, alleen of met professionele hulp.
Hun creativiteit monde uit in een reeks kortfilms.

Hieronder vinden jullie de trailers. Klik op de titel erboven voor meer uitleg en de contactgegevens.

Jeu de Loi / Wonen: een spel of een recht?

Wat als de zoektocht naar een woning eigenlijk niets anders is dan een reusachtig spelbord? Winnen betekent dan toegang tot een degelijke woning. Maar is een woning vinden dan ook een beetje toevallig? Of heb je gewoon veel geluk en een oneindige dosis geduld nodig? Vreemde regels voor een fundamenteel mensenrecht, het recht op wonen.
Een combinatie van deze activiteiten of activiteiten op maat zijn bespreekbaar.

De Buurtwinkel
Anneessensplein 13 / Place Anneessens
1000 Brussel / Bruxelles
T: 02 512 69 85
info@buurtwinkel.brussels
buurtwinkel.brussels

Jeu de Loi - Wonen: een spel of een recht? (trailer)
QUARTIER BRABANT WIJK STORIES Un film collectif de l'équipe de choc / een collectieve film van de droomploeg

Bewoners en vaste gebruikers van de Brabantwijk nemen je mee door de wijk. Buren kruisen elkaars pad. Tijdens deze ontmoetingen ontstaan verhalen en worden eigenaardige sprookjes verteld: over een biloba, een panter, een prinses en een man die het beu is zich altijd te haasten …
Deze collectieve film ontstond uit een participatief proces dat werd begeleid in samenwerking met het Centre Vidéo Bruxelles. De deelnemers leerden de camera hanteren, geluid opnemen, acteren en monteren. Het resultaat is een magisch realistisch tijdsdocument over de Brabantwijk dat op een originele manier positieve kenmerken en pijnpunten van de wijk in beeld brengt.

Wijkpartenariaat De Schakel
Dupontstraat 58
1030 Schaarbeek
T: 02 219 00 64
info@schakel.org
schakel.org

Quartier Brabant wijk stories (trailer)
Partij iedereen onderdak / Parti du rêve de logement

Een film van de groep ALARM
Personages die hun geboorteland verlaten hebben, zoeken een woning in Brussel. Ze stuiten er op onwil, vernederingen en oplichterij. Beetje bij beetje ontstaat het idee dat er maar één oplossing is voor hun problemen: de democratie ernstig nemen en hun eigen politieke partij oprichten. Op dat ogenblik kunnen ze in de verste verte niet vermoeden dat hun partij ook echt succes zal oogsten...

vzw Buurthuis Bonnevie - Maison de Quartier Bonnevie asbl
Bonneviestraat 40
1080 Molenbeek
T: 02 410 76 31
info@bonnevie40.be
bonnevie40.be/index.php

Partij Iedereen onderdak / Parti du rêve de logement (trailer)
Kortfilm ARA

ARA is een poëtisch-realistisch portret van 4 personen in precair verblijf. We rijden met hen mee in een camionette, die ze op een ochtend meeneemt naar een onbekende bestemming ergens in Brussel.
Het script werd geschreven op basis van het leven van de acteurs, die op het moment van opname geen verblijfsvergunning hadden. ARA gebruikt deze film als actiemiddel rond ons beleidsthema ‘mensen zonder papieren & knelpuntberoepen’.
De acteurs komen graag mee bij een vertoning van de film om uitleg te geven over het thema van de film en om vragen te beantwoorden.
De regisseur van de kortfilm is Line Pillet.

ARA vzw
Kogelstraat 18
1000 Brussels
0470 18 88 67
contact@ara.brussels

Kortfilm ARA - Un Matin (teaser)

Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van het Vlaamse Netwerk tegen Armoede


Volg ons

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons nu
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.