12-01-2023

Durf te vragen over Dakloosheid

Terug

"Hoe vaak wissel je van onderbroek?" "Wat is de ergste plek waar je al ooit geslapen hebt?" "Hoe geraak je aan geld?" zijn slechts enkele vragen die Siska Schoeters aan enkele van dak- en thuislozen voorlegde.
Esi, Danny, Benoit, Freddy, Robby, Abdel en Boudewijn. Ze hebben allemaal op straat geleefd en kennen het harde leven van een dakloos bestaan.
Siska trekt met Freddy (vaste vrijwilliger bij Brussese VWAWN Ara vzw) door de Brusselse wijk waar hij 8 jaar op straat geleefd heeft, en ze gaat op bezoek bij Esi, die momenteel in een opvangtehuis voor dakloze jongeren woont.

"Durf te vragen" seizoen 4, aflevering 5: Daklozen

herekijk deze aflevering op VRTmax (Beschikbaar tot 11/01/2024)

Freddy is sinds jaren een vaste warde bij Brusselse VWAWN Ara. Hij leefde gedurende 8 jaar op straat. Hij overleefde het amper. Nu is hij een begenadigd verteller die, met veel inzicht in zijn eigen ontwikkeling en in sappig en doorleefd Brussels, zijn verhaal doet als gids van de Wijkwandeling "Sint Katelijne - hoe een dakloze zijn weg terugvond". Met veel toewijding beantwoordt hij ook delicate vragen over zijn traject. Laat je je ook graag eens gidsen door Freddy?
Voor meer info of om een wandeling te boeken kan je terecht bij:

ARA vzw
Ninoofse plein 10
1000 Brussels
0489 07 37 46
contact@ara.brussels

Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van het Vlaamse Netwerk tegen Armoede


Volg ons

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons nu
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.