21-10-2023

"Mijn grootste droom is een reguliere job. Om dan belastingen te betalen. Met plezier.”

Terug

Er wordt heel veel over mensen zonder papieren geschreven, meestal in negatieve zin. Het gebeurt slechts met mondjesmaat dat mensen zonder wettig verblijf zelf publiekelijk het woord kunnen nemen. Vandaag laat Het Nieuwsblad Martin aan het woord. Martin is vrijwilliger bij één van de Brusselse 'verenigingen waar mensen in armoede het woord nemen'.

112.000 mensen, bijna 1 procent van de Belgische bevolking. Een ruwe schatting van het aantal mensen zonder geldige verblijfspapieren. Martin* (53) is een van hen. Net als Abdesalem Lassoued, die maandag een aanslag pleegde in Brussel, verblijft Martin illegaal in ons land. “Ik ben hier al vijftien jaar. Dat is te lang om nu nog met minder dan niets naar huis te gaan.”

*Martin is een schuilnaam

Martin* (53) woont al vijftien jaar illegaal in ons land: “Dat is te lang om nu nog met minder dan niets naar huis te gaan”

lees het interview met Martin* op nieuwsblad.be

Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van het Vlaamse Netwerk tegen Armoede


Volg ons

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons nu
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.