16-05-2023

Wie samenwoont, is de dupe. Als het over uitkeringen gaat, toch

Terug

Jongeren die gaan samenwonen om de woonkosten te drukken, of mensen die hun hulpbehoevende ouders in huis nemen: net zij worden gestraft als ze een uitkering krijgen. Het platform Stop statuut samenwonen wil daar komaf mee maken.

In een artikel in de Standaard.be van maandag 15/05/2023 getuigen Raf De Weerdt, ­federaal secretaris bij de socialistische vakbond ABVV en Bart Van de Ven, voorzitter van het Brussels Platform Armoede, over de problemen die het huidige statuut samenwonende met zich meebrengen.

Bart Van de Ven, voorzitter van het Brussels Platform Armoede, wijst erop dat het statuut geen rekening houdt met ‘de realiteit van heel wat mensen’. De stijgende huurprijzen en energiekosten duwden in de hoofdstad juist meer jongeren richting samenwonen,

‘Het zijn vaak mensen die het zich niet kunnen veroor­loven om alleen te wonen. Door hen een lager bedrag te geven, duw je hen juist meer in de armoede.’

Wie samenwoont, is de dupe. Als het over uitkeringen gaat, toch

lees het volledige artikel op standaard.be

Stop het statuut samenwonende! BPA onderschrijft de standpunten van dit platform

meer weten over dit platform? klik hier

Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van het Vlaamse Netwerk tegen Armoede


Volg ons

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons nu
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.