15-04-2024

Bruss'Help stelt masterplan voor om Brussel tegen 2029 'daklozenvrije regio' te maken

Terug

De coƶrdinatieorganisatie voor Brusselse daklozen Bruss'Help heeft maandag haar masterplan aangekondigd om dakloosheid in het gewest tegen 2029 te beƫindigen. Het plan bestaat uit 35 maatregelen, verdeeld over vier fases: versterking van de preventie, het bevorderen van snelle actie, de optimalisering van de ondersteuning en de bestrijding van institutioneel geweld.

Brussels Platform Armoede was van bij meet af aan betrokken bij de totstandkoming van dit Masterplan. Uiteraard waren we ook aanwezig op de voorstellingsconferentie. Collega Christa was uitgenodigd door Bruzz om toelichting te geven in de studio bij dit plan en de armoede- en huisvestingscrisis in Brussel.

Lees hier het verslag van Bruzz en bekijk het interview met Christa

naar het artikel en het interview op Bruzz.be

Het Masterplan EINDE VAN DE DAK- EN THUISLOOSHEID IN HET BHG De operationele strategie van Brussel om tegen 2030 te ontsnappen aan de noodlottigheid via preventie, begeleiding en huisvesting

lees meer over het Masterplan op de site van Bruss'help

Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van het Vlaamse Netwerk tegen Armoede


Volg ons

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons nu
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.