21-02-2024

Minister Dalle 3 dagen ondergedompeld in het leven van mensen in armoede

Terug

3 dagen lang werd de Vlaams minister van Armoedebestrijding Benjamin Dalle ondergedompeld in het leven van mensen in armoede. Hij ging mee met verschillende organisaties en ervaringsdeskundigen. Op die manier wil hij een beter inzicht krijgen in het leven van mensen in armoede om daaruit beleid vorm te geven.

Vlaams minister van Armoedebestrijding Benjamin Dalle was vragende partij voor inleefdagen om een beter zicht te krijgen op leven in armoede. Het Netwerk tegen Armoede maakte samen met Brussels Platform Armoede drie dagen vol ervaring, reflectie en inzicht in het leven van mensen in armoede. We zorgden ervoor dat hij meeliep met ervaringsdeskundigen en organisaties. Elke dag organiseerden we ook reflectiemomenten waar zijn eigen visie onder de loep werd genomen en we samen bespraken hoe het beleid het leven van mensen in armoede vormgeeft.

Tijdens een aantal van die reflectiemomenten ging de minister samen met ervaringsdeskundigen dieper in op de gaten in het beleid. Hoe komt het dat het zo moeilijk is om een afspraak te maken bij het OCMW? Hoe komt het dat mensen steeds moeten overleven in plaats van leven?

Fortunat, Christophe en Ann gaven inkijk in hun verleden. Hij volgde ook Miranda die vier uur per dag bezig is om haar kinderen van en naar school te brengen met het openbaar vervoer. Daarnaast ging hij ook mee op een nachtelijke ronde van de Maraudes van Samusocial die ambulante outreachende ondersteuning aanbieden aan dak- en thuislozen. Hij bood mee ondersteuning in de openbare computerruimte bij Wijkpartenariaat De Schakel en volgde daar ook de Nederlandse les. Bij Buurthuis Bonnevie sloot hij aan bij de taaltafels . Hij ging ook langs bij ARA voor soep en een gesprek met de praatgroep en ging ontbijten bij Chez Nous. Vrienden van het Huizeke begeleiden hem doorheen een onderzoek als tbc-patiƫnt met VRGT in het Sint-Pietersziekenhuis en een intakegesprek voor hun opvangproject.

De inleef driedaagse door de ogen van Fortunat
De inleef driedaagse door de ogen van Christophe
De inleef driedaagse door de ogen van Vlaams minister Armoedebestrijding Benjamin Dalle

Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van het Vlaamse Netwerk tegen Armoede


Volg ons

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons nu
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.